Asszociációs virágkártyákA problémák általában rosszul rögzült, negatívnak ítélt helyzetek hatására jönnek létre. De annyi mindenhez kötődik valami rossz élmény, hogy szinte lehetetlennek tűnik az ok beazonosítása.

Viszont napjainkban már közismert, hogy akkor várható eredményes megoldás, végleges gyógyulás, ha előbb a problémát kiváltó okot szüntetjük meg, máskülönben a baj rendszeresen visszatér
A jó szakember először megkeresi az okot, és ennek ismeretében olyan módszert vesz igénybe, ami a gyógyulást, problémamegoldást segíti elő.

Ezt az információt a kezelt személy tudatalattija közli szimbólumokon keresztül, melyet a terapeuta a tanultak alapján elemez.

A képzeletben felépített tetszés szerint berendezett kert asszociációs elemzéssel megismert személyiség problémáját kiváltó ok felderítése 50 db virágkártyán keresztül történik.

Az asszociációs virágkártyák a Szondi- és a Lüscher-teszthez hasonlóan (tetszés/elutasítás) nem csupán a probléma valódi okára adnak választ, hanem a javasolható helyzetkezelésre is.