Problémakezelés virágokkal

Bármilyen gond, vagy probléma merül fel, minden élőlény azonnal igyekszik valamilyen megoldást keresni. Elsősorban a természethez fordulunk segítségül, ösztönösen ráérezve, hogy ott találjuk meg a megfelelő orvoslást. Nem is lenne különösebb gondunk, ha nem blokkolnánk belső öngyógyító központunk automatikus jelzéseit.

Szervezetünk már akkor is jelzést küld, amikor még csak a legapróbb hibát észleli. Mi pedig hamarabb figyelünk fel kedvenc gépjárművünk problémát sejtető jelzésére, mint a saját szervezetünkre, ami jóval a baj kialakulása előtt, a legegyszerűbb jellel is figyelmeztet, hogy veszélyben az egyensúly.

Már a probléma felé vezető út első lépéseinél fokozottabban figyelünk fel környezetünk színére, illatára, különösen a virágokra, anélkül, hogy tudatosulna bennünk, hogy önmagunkat figyelmeztetjük: vigyázat, elindultunk egy olyan irányba, ami nem jó irány felé tart! S ezzel még csak a baj elkerülésére keressük a megoldást, amiről a megfelelő virágválasztás egyértelmű tájékoztatást is ad.

Régi szokás volt, hogy az emberek a lakás összes szobájába tettek gyönyörű virágcsokrokat, anélkül, hogy tudták volna, milyen csodálatos lelki táplálékhoz juttatják magukat. Vagy, hogy a betegnek virágot vittek, amit az ágyuk melletti asztalkára helyeztek, segítve ezzel is a gyógyulását.

Manapság is képesek is vagyunk felülemelkedni lelkünk erejét emésztő gondjainkon, mert a virágok segítségével helyre billen a hangulatunk, de tudatosság híján a lelki egyensúlyunk még sem áll helyre. Mivel nem ismerjük a tudatalattink jelzésének szimbolikáját, így a gond változatlanul emészti erőnket, holott a virágok segítséget nyújtanak.

Elsősorban azzal, hogy általuk megtudhatjuk, milyen probléma felé tartunk, vagy a már konkrétan kialakult baj okára mutat rá. (Erre az adott virágon, illetve annak jelentésén keresztül kapjuk meg a választ.)
Másodsorban pedig, maga a virág segíti a probléma felszámolását. Nekünk csupán annyi a dolgunk, hogy megismerjük ezeket a jelzéseket, melyik virág milyen s hogy azt követően mi helyes eljárás!

Ezekhez az ismeretekhez segít hozzá a

Virágenergetika 1. Modul.